Челси Клинтон, кћер Била и Хилари Клинтон, је јавно изразила незадовољство речима које је Дутерте упутио својим војницима поводом увођења ратног стања на делу филипинског острва Минданао.

„За ово ратно стање и све његове последице одговараћу само ја. Ви радите свој посао. Остало је на мени. Ако буде потребно, ићи ћу за ово и у затвор. Ако силујете три жене, рећи ћу да сам то ја урадио”, рекао је Дутерте.

„То није смешно. Уопште. Дутерте је бандит и убица који не обраћа пажњу на људска права. Зато је важно и даље говорити да силовање није шала”, написала је на свом Твитер налогу Челси.

Дутерте је одговорио да филипински војници никада до сада нису силовали, а припадници америчке армије јесу – Јапанке на Окинави и да се зна за неколико таквих случајева.

Што се тиче спорне реченице, рекао је да је тиме хтео да покаже до које мере је спреман да преузме на себе одговорност за све што буду чинили његови војници у време ратног стања.

„Да, жене од онога што се каже чују само реч `силовање`. Зато се и та Челси окомила на мене. А ја је питам: А шта си мислила када се твој отац, Председник САД бавио сексом са Левински и другим женама у Белој кући? Да ли си се и на њега окомила?”, директно је Дутерте питао Челси.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;