Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да би грађани Црне Горе, који желе да уђу у Русију, требало да се обрате конзуларним представништвима за добијање визе.

То је, како је рекла Захарова, једини начин да се добију праве информације да ли ће им бити дозвољено да уђу у Русију или не.

«Када се ради о Црној Гори, много тога је речено о том питању, а појавиле су се и информације коме је забрањен улазак у Русију. Они који желе да путују у Русију у обавези су да се понашају у складу са законом и обрате руској дипломатској мисији, односно конзулатима са захтевом. Током визне процедуре, појасниће се да ли могу да уђу или не», рекла је Захарова, преноси Тас.

Према њеним речима, цурење информација, спекулације и саопштења ништа не значе, јер би грађани требало да се обрате конзулату за одобравање уласка.

Нова варничења на релацији Москва — Подгорица јавила су се након што је из Русије депортован посланик владајуће ДПС Модраг Вуковић.

Након тога, подгоричка Побједа је најпре објавила да се на «црној листи» непожељних за улазак у Русију, између осталих, налазе лидер ДПС Мило Ђукановић, председник Владе Црне Горе Душко Марковић и председник парламента Иван Брајовић.

Раније данас Побједа је објавила и «црну листу» на којој су имена непожељних у Црној Гори, а међу њима Рогозин, Кадиров, Малофејев…

Марија Захарова је раније данас рекла да западни политичари и новинари више не користе реч «изолација» када причају о Москви.

«Реч изолација нестала је из политичког речника наших колега и новинара са Запада. То је сада ван моде, чини се да се стиде да користе ту реч, штавише, осећају се нелагодно када их подсетимо», рекла је Марија Захарова на маргинама економског форума у Санкт Петербургу.

Према њеним речима, то доказује да није успела идеја изолације Русије на међународној позорници, наводи Тас.

ТАНЈУГ/РТС

Тагови: ; ; ; ;