Апелациони суд Црне Горе продужио притвор Дикићу и осталима

Апелациони суд Црне Горе продужио је притвор петорици српских и једном црногорском држављанину окривљеним да су део неуспеле руске завере, чији је циљ био насилна смена власти и спречавање државе да се прикључи NATO савезу, објавили су данас медији.

У притвору остају пензионисани генерал Жандармерије Србије Братислав Дикић, Бранка Милић, Милан Душић, Србољуб Ђорђевић и Драган Максић, који су ухапшени дан уочи парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016.

Сви они су прошле седмице на припремном рочишту негирали да су део завереника окривљених за покушај тероризма у Црној Гори и стварање криминалне организације која је планирала насиље у Подгорици.

У притвору остаје и возач лидера опозиционог Демократског фронта (ДФ) Михаило Чађеновић, ухапшен у фебруару ове године.

Браниоци окривљених су се жалили Апелационом суду и тражили да се окривљени пусте из вишемесечног притвора, јер „не постоји основ“ за њихово притварање.

Виши суд у Подгорици требало би да се до средине наредне недеље изјасни прихвата ли оптужницу Специјалног тужилаштва Црне Горе против групе од 14 окривљених.

Браниоци окривљених тражили су до суда да се она одбаци, јер сматрају да је оптужница „паушална, неутемељена и без доказа“ или да се у случају да је суд прихвати, оптужница допуни.

Бета

Коментари: