Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

19:48

 

Украјинске снаге отвориле су током дана ватру на лампионе који су у ДНР пуштени у ваздух у знак сећања на погинулу децу Донбаса, саопштило је Министарство одбране ДНР.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 34 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места ДНР.

За претходних недељу дана украјинске снаге су 389 пута напале територију ДНР. Под ватром се нашло 40 насељених места а оштећена су 23 стамбена објекта.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка и Сокољники.

Украјинска војска напала је јутрос село Луково Тељмановског рејона на југу ДНР. Том приликом оштећене су две куће, аутобуско стајалиште и далековод.

Јутрос око 07:00 украјинске снаге су напале насеље Александровка у Петровском рејону Доњецка. Напад је трајао око 3 сата.

 

Тагови: ; ;