«Косовска министарка за дијалог» Едита Тахири информисала је Европску унију о томе да бивша «председница Косова» Атифете Јахјага није могла да путује у Београд, оценивши да су таквим потезом српске власти погазиле споразум из Брисела о слободи кретања и међусобним посетама званичника, преноси Бета.

Она је у писму ЕУ истакла да је Јахјага поштовала све службене процедуре предвиђене споразумом из Брисела и да је њена посета била «културне и хуманитарне природе», како би на једном културном догађају представила трагедију жена које су преживеле силовање током рата на Косову.

Агенција Бета је јуче из дипломатских извора у Приштини сазнала да бивша председница Косова Атифете Јахјага одбила да отпутује у Београд пошто јој власти у Србији нису обезбедиле пратњу и обезбеђење.

«Мирдита», поново понижена! Ово је Србија, овде перформансе нећете правити!

Јахјага је јуче требало да допутује у Београд како би учествовала на фестивалу «Мирдита, добар дан» и да присуствује представљању књиге «Желим да ме чују — Књига сећања с причама жена које су преживеле силовања у последњем рату на Косову», која је требало да буде представљена у Центру за културну деконтаминацију.

Тагови: ; ; ;