Они су мали хероји, а велики људи. Они су водили најважнију битку-животну. Они су у суровој и неравноправној борби са опаком болешћу изашли као победници. И зато су заслужили да у далекој Русији  представљају Србију на „Играма победника».

За два дана, тачније 4 јуна 2017, у Москви ће бити отворене осме по реду «Светске игре победника» на којима имају право да учествују малишани узраста од 7 до 16 година који су завршили терапију, победивши тако у најважнијој борби-животној.

Месецима уназад су се ови малишани припремали за учешће на играма, вредно вежбајући и тренирајући не би ли постигли што бољи резултат.

Међутим, резултат остварен на играма је најмање важан.

Истина, он ће овим малишанима донети сатисфакцију за сво оно време које су утрошили вежбајући. Наравно да је сан свакога од њих победа, али сви они су Победници.

Мали хероји- Стефан и Лазар

Пре само неколико година, многи од њих нису ни могли претпоставити да ће на крилима сребрене птице одлетети пут далеке Русије. Пре само неколико година, многи од њих су сребрене птице посматрали из суморних болничких соба, маштајући само о једном-да оздраве.

Успели су.

Игре ће се одржавти у периоду од 2. до 4. јуна  у спортском комплексу ЦСКА. Деца ће се такмичити у стоном тенису, пливању, стрељаштву, трчању, фудбалу и шаху. 

Поред такмичења, за малишане ће сваку ноћ бити организовани концерти и фестивали са наступима познатих уметника.

детаљ са једне од претходних игара

Надамо се да ће се малишани из Србије вратити из братске Русије са препуним коферима утисака, које ће радосно препричавати својим другарима.

Пуно среће малим Херојима.

Лола Ђоревић

Тагови: ; ;