Владимир Путин је, током разговора са највећим светским новинским агенцијама у Санкт Петербургу рекао да је Председник САД Доналд Трамп отворен и искрен човек, што није баш уобичајено за политичаре.

„Трамп је директан, отворен и искрен, што је необично за политичара. Њега је тешко сврстати у традиционалне политичаре. Намеравам да са њим успоставим нормалне радне и личне односе“, рекао је Путин, додајући да је спреман да се сретне са америчким лидером.

„Он није човек којем су потребни савети. Он је човек са свежим погледима на ствари а то је, свиђало се то некоме или не, увек предност и може доносити корист. Ми смо спремни да чекамо док у САД не прође антируска хистерија која смета нашим земљама да решавају заједничке задатке. Мени се такав тип људи у начелу свиђа. Али, што се тиче мог тобожњег пријатељства са Трампом, како је могуће бити пријатељ са човеком са којим се и не познајеш. Мислим да ни господин Трамп не може мене назвати својим пријатељем, а ни ја њега. Ми се ни један једини пут нисмо видели“, био је јасан Путин.

Путин је рекао да тренутно не зна како ће се даље развијати односи САД и Русије јер у САД траје унутарполитичка борба.

„Желим да успоставимо конструктиван дијалог на основу наших националних интереса и уз њихово респектовање. Мислим да је то са актуелним Председником САД могуће остварити, али за сада не знам како се то реално изгледати“, закључио је Путин.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;