Руси неће наставити са кредитирањем «Агрокора», а Збербанка размишља да подигне тужбу против Ивице Тодорића и чланова његове породице. Други човек банке Максим Полетајев за Блумберг је рекао да садашње вођство «Агрокора» није прихватило њихове услове, а истовремено је другим кредиторима гарантовало управо оно што су Руси тражили. Збербанка је за нови кредит тражила да им буде признат повлашћени статус и за раније одобрене кредите, али је Загреб то одбио.

Истовремено, принудни управник концерна Анте Рамљак је објавио да постоји заинтересованост хрватских банака и иностраних фондова за нови кредитни аранжман од 400 милиона евра. То би било довољно за сервисирање садашњих обавеза, а наводно «Агрокору» више не би били потребни нови кредити већ би се финансирао из пословања.

Сада су се у санацију огромних дугова компаније укључили и фонодови који су откупили дугове по посебним условима, за 30 до 35 одсто вредности, али то значи да ће у будућности «Агрокор» имати много теже услове пословања него да је наставио пословање са Збербанком којој је ионако дужан више од милијарду евра.

Полетајев тврди да су Тодорић и чланови његове породице руским банкарима лажно приказивали стање у «Агрокору».

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ; ;