Последњих дана у  центру пажњу српске јавности је фестивал  «Мирдита , добар дан» коју организује НВО Инцијатива младих за људска права уз свесрдну подршку западних амбасада и фондација, попут Фонда браће Рокфелер. Наизглед, ништа необично да фестивал нема само један циљ- саатанизацију Србије.

Анализу деловања НВО и дешавања поводом одржавања овог шиптарско-Сорошевог фестивала, за News Front дао је стручњак за безбедност Илија Животић.

 «Постојање НВО организација као део демократизације друства на који смо сви пристали само по себи не треба да изазива пажњу.

Критика власти и система често може деловати као доливање горива том истом систему и враћање на прави курс. Неки службеник власти буде укорен , неки смењен или се пак исправи нека ситна неправда а у неким случајевима откривања корупционашких или других афера може доћи и до озбиљнијих политичких потреса. И све је то ок , све је то легитимно.

 

Међутим, сасвим друга ствар је  узимати новац из буџета Републике Србије и са тим новцем који је новац свих нас грађана Србије организовати скупове , перформансе који вређају опет све нас.

Убеђивати наше грађане у кривицу својих сународника , државе. Стварати осећај колективне кривице.Промовисати нешто што се није догодило.

Стварати код неких младих ,нових генерација које се 1999 нису ни родиле, осећај да су потомци злочинаца, је врло опасно.То директно води подривању угледа нашег народа и државе Србије.

Како другачије описати заказану манифестацију промоцију књиге  Атифете Јахјага о наводним силовањима Албанки на Косову од стране Срба у режији Борке Павићевић.

Да ли ћемо ако то дозволимо бити проглашени демократским друштвом од стране Брисела, а ако забранимо шовинистима и фашистима?

Ако сада то дозволимо шта ће нам следеће тражити?

Постоји изрека «100 пута изговорена лаж, постаје истина».Нисам бројао, али ово је далеко од првог пута.

На крају крајева зашто би ми њој уопште дозвољаволили улазак у Србију, а наши политичари не могу у српске енклаве?

 

Илија Животић

Господо, ако се изнова буде понављала таква ситуација да Албански политичари могу ући у Србију увек а наши на КИМ никада, свет ће то прихватити као реалност,као нормалну ствар и то се онда неће моћи никада исправити.

Постаће правило.»

Приредила Лола Ђорђевић

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;