Одборници црногорског Демократског фронта у локалним парламентима иницираће усвајање декларације о укидању санкција Русији, коју је предложило Удружење руско-српско-црногорског пријатељства «Словенски мост», одлучило је Председништво ДФ-а.

 

 

«Одлука Владе Црне Горе да уведе санкције Руској Федерацији донесена је противно интересима и већинској вољи наших грађана, а већ је нанела огромну штету Црној Гори», сматрају у ДФ-у.

Како су оценили, «режим је следећи наредбе својих налогодаваца и због личних интереса појединаца из врха режима повукао потез који дубоко погађа највећи број општина у Црној Гори, а нарочито на почетку туристичке сезоне».
У ДФ-у су констатовали да су Русија, руске инвестиције и руски туристи годинама највећи ослонац туристичке привреде Црне Горе.

«Али, уместо сарадње црногорски режим је одабрао да додатно заоштрава односа са том великом државом. Зато ДФ предлаже да се усвоји ова декларација и да се тако на најмању могућу меру сведе штета коју је Влада Црне Горе изазвала неразумним увођењем санкција Русији», наводи се у саопштењу.

ДФ, како наводе, тим чином наставља да спроводи ону политику коју је предочио грађанима, политику отворености према свима, а нарочито, како су рекли, према историјским савезницима и пријатељима који могу да помогну Црној Гори и народу.
Из ДФ-а поручују да је усвајање декларације испит за све политичке опције и «показатељ грађанима колико је ко спреман да брани њихове интересе и егзистенцију коју су својим катастрофалним потезима угрозили људи из врха режима».

«Онај ко би одбио да прихвати декларацију дужан је да грађанима објасни на који начин ће им надокнадити штету која се због увођења санкција Русији сваким даном увећава и поприма драматичан облик», наводи се у саопштењу ДФ-а

Тагови: ;