Кандидат за косовског премијера и бивши командант ОВК којег Србија тражи због ратних злочина на Космету, Рамуш Харадинај изјавио је да ће «Прешевска долина бити један од главних приоритета» његове владе, «исто колико и север Косова».

 

Председник Аллијансе за будућност Косова је за портал Прешева јон (Наше Прешево) изјавио да «Албанци из Прешевске долине заслужују да имају косовске пасоше»

«Држава Косово је резултат тога што су дали животе, пролили крв за ову државу… Није логично да наша држава Косово данас нема разумевање за народ Долине, део Косова који не зовемо случајно Источно Косово», рекао је Харадинај.

Додао је да Албанцима из Прешевске долине «треба поклонити косовске пасоше» и обећао да ће им пружити «бесплатно образовање, стипендије… понудити двојно држављанство, приступ здравственом систему тако да буду једнаки грађанима Косова».

«Планирам да на Косову отворимо канцеларију за нашу браћу тамо (у Прешевској долини) да би били ближи грађанима Косова», навео је Харадинај, а пренео Танјуг.

 

 

РТС/ТАНЈУГ

Тагови: ; ;