Четири немачка војника стационираних у Литванији, повређена су у суботу увече у граду Јонава током туче, војници су били у алкохолисаном стању, саопштила је прес-служба полиције Литваније.

„Током борбе у Јонави повређена су четири пијана немачка војника стационирана у Литванији“, наводи се у саопштењу.

Полиција је додала да се туча догодила у суботу увече и да су војници тренутно на амбулантном лечењу.

У саопштењу се такође наводи да су током инцидента немачки војници били у цивилу и да се инцидент није десило док су били на дужности. Тренутно се води прелиминарна истрага.

У јулу 2016. године на самиту НАТО-а у Варшави одлучено је да се у Литванији, Летонији, Естонији и Пољској размести по један међународни батаљон НАТО-а. Њихово формирање преузели су на себе Велика Британија, Немачка, Канада и САД. У периоду од 2017. до 2018. године у батаљону НАТО-а у Литванији служиће више од 1,2 хиљада војника. 2016. године то ће бити војници из Немачке, Норвешке, Холандије, Белгије, Луксембурга, а следеће — војници из Хрватске и Француске.

Раније је у Литванију стигло око 200 норвешких војника. У међународном батаљону НАТО-а у Литванији заједно са норвешким контингентом већ је распоређено 450 немачких, 100 белгијских и 250 холандских војника.

Тагови: ; ;