Председник Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеслав Володин борави у Београду са делегацијом поводом другог заседања Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Државне Думе Руске Федерације, а сутра ће се састати са председником Србије Александаром Вучићем као и председницом и Скупштине Србије Мајом Гојковић.

Володин ће, како је најављено из парламента, отворити и председавати другим заседањем Комисије за сарадњу, које представља наставак овог облика заједничког рада и дијалога два парламента, започетог формирањем Комисије у Москви децембра 2015. године.

Теме заседања Комисије су парламентарна сарадње две земље, учешће парламентараца у решавању питања регионалне стабилности и безбедности у билатералним и мултилатералним форумима, питање Косова и Метохије и улоге међународне заједнице у подржавању дијалога, парламентарна подршка економској, трговинској и културној сарадњи две земље.

Председници два парламента, како је најављено, у оквиру посете ће такође положити венце код споменика Ослободиоцима Београда и обићи Храм Светог Саве у Београду

Тагови: ; ;