Најмање једна особа убијена а више је рањено у нападима у централним деловима Лондона. Најпре је комби улетео међу пешаке на Лондонском мосту, а затим је мушкарац на оближњој пијаци напао људе ножем. Полиција потврдила да је у оба случаја реч о терористичком акту. Испитује се још један могући напад. У току потрага за троје осумњичених. Убрзано истражујемо стравичне нападе, поручила премијерка Тереза Меј.

У току је потрага за троје нападача, а репортери јављају да се чула и пуцњава, јавља Би-Би-Си

Живот је изгубило више од једне особе, а неколико је повређено.

Према првим извештајима, бели комби је око 22.15 упао међу пешаке на Лондонском мосту. Репортер Би-Би-Сија јавља да је возилом управљао мушкарац.

Један од сведока навео је да је видео бели комби како иде на пешаке, док је други навео да комби ударио пет до шест људи.

Репортер Би-Би-Сија, који се затекао на мосту, каже да је комбијем управљао мушкарац, да је повређено најмање пет особа, али да за сада није познато колико су озбиљне повреде задобили.

Убрзо након тога, уочен је наоружани мушкарац на оближњој тржници, на којег је полиција отворила ватру.

Испитује се да ли се догодио још један инцидент у Воксхолу, о којем нема више информација.

Онима који су се затекли на местима напада, полиција је преко друштвених мрежа поручила да беже на сигурно, да се сакрију, искључе звук и вибрацију на мобилним телефонима и да позову полицију чим процене да је то безбедно.

У међувремену, људи који живе у близини су на Твитеру понудили помоћ свима који су се задесили на мосту у тренутку напада.

Мост код Лондонског моста затворен је у оба правца, као и поједине станице јавног превоза.

Oдговорност за нападе још нико није преузео, али, како јавља Би-Би-Си, присталице Исламске државе славе на друштвеним мрежама.

 

 

ртс

Тагови: ; ;