Амерички председник Доналд Трамп огласио се поводом последњих терористичких напада у Лондону, оценивши да би Британци били безбеднији када би могли слободно да носе оружје.

Трамп, који се иначе залаже за то да сваки Американац може да поседује ватрено оружје, је на свом налогу на Твитеру критиковао актуелни британски закон који предвиђа забрану ношења ватреног оружја.

„Јесте ли приметили да сада не расправљамо о ватреном оружју? То је зато што су користили ножеве и камионе!“ – написао је он на Твитеру, коментаришући наводе британске полиције да су нападачи улетели возилом међу пешаке на мосту, а потом ножевима напали људе на подручју пијаце Бороу.

Трамп је такође критиковао мигрантску политику Велике Британије, као и градоначелника Лондона Садику Кану који је изјавио да „нема разлога за узнемиреност“.

„Најмање седморо мртвих и 48 рањених у терористичком нападу, а градоначелник Лондона каже ‘нема разлога за узнемиреност’!“

Председник САД-а је преко друштвене мреже поручио да се мора престати са праксом „политичке коректности“ ради безбједности .

„Морамо да престанемо да будемо политички коректни због безбедности наших људи. Ако се не опаметимо, биће само још горе“, написао је он на Твитеру, преноси Ројтерс.

Тагови: ;