Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се САД по целом свету мешају у туђе политичке процесе, али се жале на Русију, која се наводно мешала у њихове изборе, иако заправо за Русију такво мешање нема смисла.

„Не желим никога да увредим, али Сједињене Америчке Државе се свуда, по целом свету активно мешају у изборне кампање других земаља“, рекао је Путин у интервјуу за телевизију Ен-Би-Си.

Према његовим речима, „где год да упрете прстом на карту света, свугде ће вам се жалити да се амерички званичници мешају у њихове унутрашње политичке процесе“.

„Због тога, ако се неко, ја не кажем да смо то ми, ми се нисмо мешали, али ако неко на неки начин утиче или покушава да утиче, или на неки начин учествује у тим процесима, онда Сједињене Америчке Државе немају на шта да се жале. Ко нам то каже, ко се вређа зато што се ми мешамо? Ви сами се стално мешате“, рекао је он.

Он је нагласио да „то не звучи као оправдање, већ звучи као констатација чињеница“.

„Свака акција има одговарајућу реакцију. Али, понављам, ми и не морамо то да радимо, јер вам нисам случајно рекао, и вама и другим представницима медија. Недавно сам био у Француској и говорио то исто: председници долазе и одлазе, чак и партије на власти се мењају, али се основна политичка линија не мења. Због тога је нама, све у свему, свеједно ко ће бити на челу Сједињених Америчких Држава, знамо отприлике шта ће се догодити. И у том смислу, чак и да смо имали жељу, нема смисла да се мешамо“, рекао је он.

ВОСТОК

Тагови: ; ; ;