Удружење «Дјеца рата Мостар» најавила је протест у четвртак, 8. јуна у 20 часова на Шпанском тргу у Мостару и то у време када ће се на стадиону под Бијелим бријегом одржати концерт Марка Перковића Томпсона током митинга поршке припадницима ХВО оптуженим за ратне злочине.

 

Елвис Реџић, председник споменутог Удружења, написао је у ФБ групи посвећеној забрани концерта, како предлаже да се организује »скуп у свакој махали», а као средиште окупљања навео је простор Шпанског трга, пише Бљесак.инфо.

Незванично, исто вече би Мостар требао да посети и бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић, који ће обићи изложбу ратних фотографија у Центру за културу Мостар под називом «Здраво, ма гдје били, хероји Мостара», која се одржава у склопу у оквиру манифестације «Путевима побједе тзв. Армије РБиХ 92 — 95″.

Како је потврдила полиција, протест, као јавни скуп подршке, пријављен је по прописима 72 часа раније, али без потврде хоће ли »противокупљање» бити забрањено.

» Ми ћемо свој посао одрадити професионално. Осигурати тај скуп и онај на стадиону» — рекао је Људевит Марић, портпарол МУП ХНЖ.

 

БЛИЦ

Тагови: ; ;