Информације од локалног стан0вништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

19:39

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 71 пут напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 26 насељених места ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Доњецки, Калиново, Фрунзе,Голубовское,Красни Јар,Логвиново и Красни Лиман.

Јутрос око 11:00 насеље Доњецки поново се нашло под ватром нацистичког батаљона «Десни сектор» и том приликом погинуо је један припадник Народне милиције ЛНР, а оштећене су и две куће.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Круту Балку у околини Јасиновате, као и насеља Старомихајловка и Трудовски у околини Доњецка. Том приликом рањено је седам цивила, 5 у Крутој Балки и два у околини Доњецка. Том приликом оштећено је и 11 кућа.

Током претходне ноћи под ватром се нашло и насеље Коминтерново на југу ДНР, где је изгорео кров једне куће.

 

 

 

Тагови: ; ;