Манифестација „Дани Минска у Београду”, која је окупила велики број белоруских привредника и представника културе и спорта, наставља се вечерас у 19 часова у Центру „Сава” гала концертом Председничког оркестра Републике Белорусије.

Споразум о сарадњи два града потписан је 2014, а прошле године је Београд имао прилику да се представи на манифестацији „Дани Београда у Минску“.

Циљ манифестације је да се две земље и два народа приближе, да се развијају пословни односи и остваре заједнички пројекти.

Председник минског Градског извршног комитета Андреј Шорец састао се са градоначелником Београда Синишом Малим и обишао највеће пројекте који се тренутно реализују у главном граду Србије.

Другог дана манифестације у Центру „Сава” одржан је Белоруско-српски пословни форум. Привредници двеју земаља имали су прилику да разговарају током директних сусрета.

У Центру „Сава” биће одржан и шаховски турнир, на коме ће прве потезе повући председник минског Извршног комитета Андреј Шорец и градоначелник Синиша Мали.

Поред одржавања радионица старих заната и дегустације белоруских специјалитета и пића, отворена је и изложба туристичког потенцијала Минска, као и изложба фотографија „Минск стари и вечито млади“.

„Дани Минска у Београду“ трају до 7. јуна.

Последњег дана манифестације делегација Минска посетиће Научно-технолошки парк на Звездари.

Тагови: ;