Коалиција на челу са САД поново је данас бомбардовала положаје сиријских владајућих снага у подручју Ал Тафне, наводи се у саопштењу коалиције.

Први пут америчке снаге су напале сиријску војску у овом подручју 18. маја 2017. године.

«Америчка коалиција бомбардовала је данас снаге које подржавају сиријски режим како би избегла сукобе на југу Сирије»- наводи се у саопштењу.

«Без обзира на упозорење снаге које подржавају режим ушле су у зону избегавања конфликта са војном техником, средствима ПВО, артиљеријом, тенковима и 60 војника који су представљали претњу за коалицију и њене јединице које се налазе у гарнизону Ал Тафре»- наводи се у саопштењу.

 

«Коалиција је послала неколико упозорења након чега је уништила две артиљеријске јединице и оштетила тенк»- додаје се у саопштењу.

 

Америчка коалиција додаје да се њене снаге већ неколико месеци налазе у подручју Ал Тафре и да обучавају локалне Сиријце за борбу против терориста ИСИЛ-а.

Они су додали да не планирају да ратују са сиријским властима али да ће се бранити у случају да то буде неопходно.

«Наше снаге не намеравају да ратују са сиријским властима или снагама које их подржавају али су спремне да одговоре и да се заштите у случају уласка у зону избегавања конфликата»- наводи америчка коалиција.

Тагови: ;