Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

22:04

 

Украјинске снаге напале су вечерас Стаханов. Током напада рањен је цивил 1955. годиште. Напад је трајао од 19:20 до 20:00.

Данас око 16:00 украјинске снаге су поново покушале да изврше офанзиву на насеље Желобок. Народна милиција ЛНР успешно је осујетила ову акцију и насеље је остало под контролом НМ.

Данас у поподневним сатима група новинара, међу којима је била и екипа Њуз Фронт-а, заједно са портпаролом Народне милиције ЛНР Андрејом Марочком и градоначелником Кировска Генадијем Карцевим нашла се под ватром украјинских снага. На срећу жртава није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су отварале ватру и на Александровку и Трудовски у околини Доњецка. Том приликом оштећене су три куће.

 

Вечерас око 18:о0 под ватром украјинских нациста нашла се и црпна пумпа Јужнодонбаског водовода код Јасиновате.

Током поподневних сати под ватром украјинских нациста нашло се насеље Коминтерново на југу ДНР, Доњецк и Горловка.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 60 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашла су се 24 насељена места ДНР. Током напада убијен је један војник ДНР.

 

13;19

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да је један цивил рањен приликом напада украјинске војске на Кировск. Том приликом оштећено је и 27 кућа. Под ватром се нашло и насеље Доњецкое где је оштећено 20 кућа. Осим тога украјинске снаге су нападале и Желобок, град Стаханов, и насеље Фрунзе. Током напада на Кировск неколико пројектила пало је недалеко од градске администрације. Народна милиција ЛНР успешно је одбила све офанзиве украјинске војске а украјинска војска је претрпела губитке од 10 људи.

Током претходног дана украјинске снаге су 11 пута напале територију ЛНР. Под ватром су се нашли Доњецки, Кировск, Красни Јар, Пришиб, Фрунзе, Калиново, Желобок и Калиново.

 

 

 

Тагови: ; ;