Спектакуларним концертом у Центру «Сава», синоћ је завршена тродневна манифестација «Дани Минска у Београду». Велика сала Центра «Сава» је, чини се, била претесна да прими све они који су желели да присуствују овом празнику за очи и уши.

Председнички  оркестар Белорусије се побринуо да публици приреди вече за памћење.

Смењивале су се једна за другом мелодије и извођачи.

Од  овогодишњих представника Белорусије на песми Евровизије до артискиње, чије су акробације заустављале дах присутнима у сали.

Смењивале су се једна за другом белоруске песме и игре, док су у позадини на огромном видео биму приказивани најлепши призори ове, нама братске, земље.

заменик амбасадора Русије-Денис Кузнеделев са супругом

Концерту су присуствовали и уважени гости из Белорусије-делегација коју је предводио председник Минског градског комитета Андреј Шорец, нови (стари) амбасадор Белорусије у Србији Валериј Бриљов, заменик руског амбасадора Денис Кузнедељев, градоначелник Београда Синиша Мали, његов заменик Андреја Младеновић , почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Карић и многи други.

Нови амбасадор Белорусије са пријатељима

Да би спектакл попримио ноту братске љубави, побринули су се чланови Председничког оркестра Белорусије.

На опште одушевљење публике,  сплет српских песама су започели  песмом «Видовдан» а завршили на неки начин химном страдања српског народа –песмом »Тамо далеко».

Видовдан на данима Минска

Опубликовано Lola Djordjevic 6 июня 2017 г.

Тамо далеко на данима Минска

Опубликовано Lola Djordjevic 6 июня 2017 г.

Публика је крај песме пропратила на ногама, наградивши извођаче громогласним аплаузом.

приредила Лола Ђорђевић

 

 

 

Тагови: ; ; ;