Изгледа да у америчком Стејт Департменту немају баш много посла, чим се њихови представници баве причом од прошле године. Наиме, из америчког Стејт департмент се поново актуализује тема наводног пуча у Црној Гори и томе да је наводно Русија планирала да изврши државни удар у тој земљи. Информације о томе је Стејт Департменту доставио нови «партнер» НАТО-а Црна Гора.

 

Изјаву поводом ове теме, дао је и вршилац дужности помоћника државног секретара Јохн Хеферн.

Према његовим речима, у Црној Гори, » се окупило неколико руских агената прошле године,» и да су «црногорске власти обавестиле НАТО о планираном државном удару у Црној Гори«.

Како је рекао амерички дипломата, «руски агенти су користили све врсте механизама како би подривали изборе» у Црној Гори.

Подсетимо, јуче је Црна Гора званично постала чланица НАТО-а.

Раније је министар иностраних послова Црне Горе Срђан Дармановић рекао да се Русија «снажно умешала у унутрашње послове» његове земље, због намере власти да се придружи алијанси.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров  је такве изјаве назвао бескрупулозним.

Пре тога, званични представник Министарства спољних послова Марија Захарова, је изјавила да су оптужбе против Русије конструисане у циљу правдања пред сопственим становништвом због придруживања НАТО-у.

Тагови: ; ;