Коалиција коју предводе САД поново је напала провладине снаге у граду Танфу у Сирији и оборила беспилотну летелицу, саопштио је портпарол коалиције Рајан Дилон.

Беспилотна летелица провладиних снага наводно је употребљена у покушају напада на коалиционе снаге источно од зоне деескалације. Дилон је додао да наводни напад дрона није нанео губитке коалиционим снагама.

Тај ваздушни удар је трећи напад коалиције на челу са САД на сиријске провладине снаге.

У саопштењу се наводи да су мета напада била два возила у области базе у Танфу, која су „представљала претњу коалицији“.

Портпарол Дилон истакао је да коалиција предвођена Сједињеним Америчким Државама наставља да користи установљене канале везе са руском војском у Сирији за спречавање сукоба.

Он је додао да су управо преко тих канала САД биле повезане са руским војним званичницима пре последњег напада на провладине снаге у Сирији у близини Танфа.

​​Прошле недеље је коалиција на челу са САД саопштила о нападу на сиријске провладине снаге у Танфу. Први сличан напад извршен је 18. маја у истој области. Разлог за напад је тај што је команда коалиције „на терену“ сматрала акције провладиних група „претњом за коалиционе снаге“.

Тагови: ; ;