Време правде долази. Демократски фронт се неће и не може зауставити. Они не могу да заплаше не само ДФ него и народ Црне Горе, казао је на конференцији за новинаре посланик Демократског фронта Емило Лабудовић, која је била посвећена потврди оптужнице од стране Вијећа Вишег суда против челника Демократског фронта Андрије Мандића и Милана Кнежевића у случају тзв. државни удар.

Лабудовић је напоменуо да у оваквој Црној Гори нико није сигуран.

„Довољно је да се Миливоје Катнић устане на леву ногу и бићете осуђени. Можете ли као грађанин бити сигурни у правду тог правосуђа?“, упитао је он.

 

Кнежевић: Још да нам Душко Марковић каже на колико смо осуђени

 

 

„Демократски фронт је прошле среде пустио интегралне делове разговора Душка Марковића са наводним председником Украјине Петром Порошенком, где је он, у разговору који је обављен 24. маја најавио оптужницу против лидера ДФ-а,“ казао је лидер ДНП-а и члан Председништва ДФ-а Милан Кнежевић.

„Нама остаје да питамо Душка Марковића на колико смо осуђени, јер је свакоме у Црној Гори јасно да се ради о политичкој оптужници,“ истакао је Кнежевић и додао:

„Сада када се њихова застава дигла на некаквом јарболу, постаје јасно да они желе да мене и колегу Мандића принeсу на олтар НАТО интеграција.

Лидер ДНП-а је казао да је јасно да је правосуђе зависно од прве фамилије и Душка Марковића.

„Нека и они немају дилему да ћемо се уплашити или одступити од онога што су наши политички принципи,“ казао је Кнежевић.

Медојевић: Ради се о политички монтираном процесу

„Јасно је да се ради о политички монтираном случају,“ казао је председник ПзП-а и члан Председништва ДФ-а Небојша Медојевић.

„Сваки дан се повећава ПДВ, смањују се накнаде мајкама, улазимо у зону корупције, криминала и масовног осиромашења нашег народа. Политички неитомишљеници се прогоне, јер им смета наша идеологија, зато им је сметао и Либерални савез. 16. октобра је наређено да се физички насрне на ДФ, а онда да се направи тзв. афера државни удар“ напоменуо је Медојевић и истакао:

„Црна Гора жели помирење са Србијом а не антисрпску хистерију коју показује режим. Наш циљ је српко-црногорско помирење, дискунтинитет са тоталитаризмом, прекид са праксом да се политички неистомишљеници прогоне и називају државним непријатељима.

Он је нагласио да је сасвим јасно да Црна Гора није демократска држава и да не постоји владавина права, те да је потребан један нови конзенсуз који може спровести само ДФ.

„Опужују ме да сам прао легалне паре, преко опозиционе странке у приватној држави Мила Ђукановића,“ навео је функционер ДФ-а само један од бројних проблема са којима се суочава ова опозициона групација али и нагласио:

„ДФ је сложнији него икад и спремни смо да поднесемо личне жртве и то нас квалификује као лидере неке нове демократске Црне Горе. Пут истине и правде којим идемо је тежак, трновит, то је пут Голготе али једини води циљу: слободној и правој Црној Гори.“

Тагови: ; ; ; ;