Муниција за нове класе, укључујући и перспективе самоходне хаубице «Коалиција-СВ» ће се појавити у Русији у наредне две до три године.

«Техмаш» спроводи програм за стварање нове муниције за будућу самоходну артиљерију «Коалиција-СВ».

“Муниција обухвата неколико суштински нових техничких решења. Неколико година касније може постати скоро стандард за све произвођаче муниције у иностранству”, наводи се у овој компанији.

Програм за стварање нових оружја, укључујући артиљерију и за «Коалицију-СВ» биће највероватније реализован у наредних 2 до 3 године.

Самоходна хаубица 2С35 «Коалиција СВ» дизајнирана је да уништи командне центре, комуникационе центре, артиљеријске и минобацачке батерије, оклопна возила, укључујући тенкове, анти-тенковску, ваздушну одбрану и ракетне одбране, као и радне снаге потенцијалног непријатеља.

Основа ватрена моћ самоходне хаубице 2С35 «Коалиција СВ» — 2А88 топ је 152 мм, калибар са стопом испаљивања 10 метака у минути, што је виша стопа у односу на друге артиљеријске системе.

Такви показатељи су остварени захваљујући механизмима дизајна оптерећења.

Поред тога, у оружје којим располаже «Коалиција» укључено је и даљинско управљање јединицом са митраљезом «Корд».

Избор циљева и муниције која ће се користити може се вршити помоћу специјалног аутоматизованог система контроле.

За пуцање из «Коалиције» може да се користи и вођена ракета. Корекција путање лета спроведи се уз помоћ навигационог система ГЛОНАС.

ГЛАС МОСКВЕ

Тагови: ; ;