Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско -сат времена испред средњеевропског)

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 54 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 20 насељених места ДНР.

Током претходних недељу дана украјинске снаге су 395 пута напале територију ДНР. У том периоду погинула су 4 цивила и три војника док је број рањених 11 цивила и један војник. Оштећено је 57 стамбених објеката.

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 13 пута напале територију ЛНР користећи крупнокалибарску артиљерију. Под ватром украјинских снага нашли су се градови Первомајск и Кировск, као и насеља Красни Јар, Пришиб, Лозовое, Калиновка,Хорошое и Березовское.

Јутрос, у раним јутарњим сатима украјинске снаге су нападале Саханку на југу ДНР. Током напада насеље је остало без струје.

Током претходне ноћи под ватром украјинских снага нашло се и насеље Трудовски у Петровском рејону Доњецка. Током напада оштећено је шест кућа.

Тагови: ; ;