Ватрогасци су 24 сата ангажовани на гашењу пожара на депонији у Винчи које је отежано јер је пожар на дубини од више десетина метара, саопштено је после хитне телефонске седнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић изјавио је да је на данашњој телефонској седници тог штаба закључено да ће Градски завод за јавно здравље редовно вршити мониторинг загађујућих материја у ваздуху на широј територији града, са посебним освртом на појаву емисије дима и пожара на депонији Винча.

Према његовим речима, посебна пажња је усмерена на насеља Карабурма, Вишњица, Вишњичка бања, Лешће, Роспи ћуприја, делове Крњаче, Котежа, Борче, Сланаца, Миријева и Звездаре.

Младеновић је објаснио да је гашење отежано јер је пожар на дубини од више десетина метара и налази се на делу депоније на којој постоје покренута клизишта више година уназад, због чега је кретање втрогасаца-спасилаца отежано и успорено.

Он је додао да постоји опасност због појава ваздушних чепова и могућег пропадања људства и технике и да није могуће гасити пожар класичном методом, односно (водом, већ искључиво угушивањем односно наношењем земље механизацијом ЈКП „Градска чистоћа”.

Младеновић је додао да је Градски штаб за ванредне ситуације данас због хитности одржао телефонску седницу са само једном тачком дневног реда — пожар на депонији Винча, саопштио је Градска управа.

ТАНЈУГ/ПОЛИТИКА

Тагови: ; ; ; ;