Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да може да дође на простор КиМ, у било који град, «када год хоће».

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да може да дође на простор Косова и Метохије, у било који град, «када год хоће», те да може да уђе, изађе и да приштинске власти о томе или не знају ништа, или да не могу да га спрече.

«Ово је у кратком року четврти пут да ми је Приштина забранила да долазим, односно четврти пут да су прекршили Бриселски споразум и да су прекршили сва договрена правила понашања. Приштина одлично зна да ја могу да дођем на простор КиМ када год хоћу, у било који град, у који год хоћу и наравно, без било каквог питања», рекао је Вулин новинарима.

Како је истакао, «небројено пута је доказао» да може да дође у Косовску Митровицу, као што може да дође у Приштину, може да уђе, изађе и да они о томе или не знају ништа, или да не могу да га спрече.

«Они то једноставно не могу. Али, ово је њихов покушај да изазову инцидент, да ја дођем и да онда читаву своју причу о Великој Албанијиј, етничком чишћењу, све насиље којим се служе, мржњу коју изливају на српски народ- оправдају једним мојим доласком на КиМ», рекао је Вулин.

Шиптари се свете за недолазак Јахјаге у Београд — Вулину забрањена посета Космету

Он им, како наглашава, «наравно неће дати ту могућност» и неће пасти на «тако јефтине трикове» и неће дозволити да се играју са српским народом на КиМ.

«Али, сигуран сам да ће Срби гласати за Српску листу, сигуран сам да ће имати свих 10 посланика и да без представника Српске листе неће бити могуће формирати било какве институције у Приштини. А онда ћемо разговарати и о овоме што сада раде и о неким будућим потезима», закључио је Вулин.

Тагови: ;