Упркос бројним осудама, хрватски кантаутор Марко Перковић Томпсон је одржао концерт у Мостару. На стадиону под Бијелим Бријегом окупило се око 8.000 грађана, јавља «Дневни аваз».

Концерт је отворен интонирањем хрватске химне «Лијепа наша», а пред сам почетак концерта чули су се узвици «За дом спремни».

Концерт је одржан у знак подршке шесторци хашких оптуженика, некадашњим високим званичницима Херцег-Босне – Јадранку Прлићу, Бруни Стојићу, Слободану Праљку, Миливоју Петковићу, Валентину Ћорићу и Бериславу Пушићу.

Они су 2013. године, због удруженог злочиначког подухвата и злочина над бошњачким становништвом у периду од 1992. до 1994. године, првостепено осуђени на укупно 111 година, а сада их очекује другостепена пресуда.

Концерт је обезбеђивао велики број припадника полиције. Специјалци су били распоређени око и унутар стадиона, али и по целом граду.

На другој страни, чланови Удружења «Деца рата Мостара» у 21 сат са Старог моста у Мостару у ваздух су пустили 150 балона што представља симболичну поруку, казали су из Удружења.

Наиме, 150 балона представља казну од 150 година затвора, којој се надају, за шесторицу званичника некадашње Херцег-Босне.

Извор Дневни Аваз/РТС

Тагови: ; ;