Бивши Премијер Украјине Николај Азаров је, у интервјуу за РТ, прокоментарисао изјаву украјинског Председника Петра Порошенко да земља неће да се врати у СССР. Према његовом мишљењу, у СССР су Украјинци живели много боље него сада.

«У време распада СССР, Украјина је била најразвијенија Република. Приходи Украјинаца су 1990 били већи него у Бугарској и Румунији сада. По БДП смо тада претекли Пољску, а сада за њом заостајемо неколико пута. Људи су добијали бесплатне станове, стамбене и комуналне услуге су у односу на плате биле занемарљиве, образовање и здравство су били бесплатни. Стога Петар Порошенко прича без везе. Он у свом животу није изговорио ни једну једину истиниту реч», каже Азаров.

Азаров каже да у Кијеву покушавају да глорификују увођења безвизног режима са ЕУ, док игноришу горуће проблеме.

«Они покушавају да од сваког обичног догађаја направе историјски. Заиста, туристичко-безвизни режим је добра ствар, али нема везе са чињеницом да је економија у рушевинама, политичка ситуација изузетно напета, да практично не постоји слобода говора, да нема демократије. Да ли је могуће упоредити безвизни режим са основним вредностима које дефинишу људски живот?», пита Азаров.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;