Терористи тзв. Исламске државе запретили су суровом одмаздом балканским народима и најавили свој повратак у овај део Европе. Исламисти поручују да нису заборавили Балкан и да ће на улицама Београда и других балканских градова ускоро «тећи крв неверника» којима ће на «сваком кораку бити откидане главе».

Претње милитантних исламиста озбиљно су схваћене и у Сарајеву, где траје опсежна истрага о њиховој утемељености. Министар безбедности БиХ Драган Мектић каже, за Вечерње новости, да безбедносне агенције у БиХ проверавају одакле долазе и с којих домена се шаљу такви чланци.

Проверавамо све око терористичких претњи. Приступамо им професионално. Размењујемо информације са свим земљама у региону како би се спречили било какви терористички акти, не само у БиХ, него и у суседству — каже Мектић.

Он напомиње да је велики проблем код гласила Исламске државе то што се тешко проналазе домени с којих се шаљу претећи текстови.

Из досадашњих примера, ти домени се налазе далеко од Европе и тешко их је лоцирати и угасити, а и када се угасе, одмах се појављују нови — указује Мектић.

Тагови: ; ; ;