Министар спољних послова Катара Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани је рекао, у интервјуу за РТ, да један број држава Савета за сарадњу држава персијског залива покушава да уз помоћ нових држава реши недавну кризу.

«Ми смо против било какве ескалације. Сви спорови треба да се решавају дијалогом и унутар Савета али не и шире. На жалост, државе које су прихватиле ове неправедне и незаконите мере против Катара, су се приклонили земљама које нису чланице Савеза. Они покушавају да придобију подршку других земаља да би увели аналогне мере против Катара», рекао је Министар.

Министар спољних послова Катара се недавно састао са Министром спољних послова РФ Сергејем Лавровим и рекао му како се Катар носи са тренутном ситуацијом.

«Русија је главни играч на међународној сцени, па смо хтели да размотримо ову кризу и најновије догађаје. Информисао сам Сергеја Лаврова о свему. Разговор између нас је био конструктиван. Такође смо разговарали о нашем виђењу будућности и објаснили смо свим пријатељима, са којима смо се састали у последњих неколико дана, основни разлог за ову кризу и наше виђење онога што се догодило», рекао је катарски Министар.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;