САД још од 1917 године настоје да Москву оптуже за све могуће грехове, а то се неизбежно одражава и на расположење Американаца, рекао је редитељ Оливер Стоун. Он је протеклих месеци имао целу серију разговора са Председником РФ Владимиром Путином о коме је снимио свој најновији документарни филм.

„Да ли ће вам користити прашина која се подигла око тог филма?“, питали су га.

„Ја не могу предвдети како ће на целу ствар гледати Американац који верује да су Руси утицали на наше прошлогодишње изборе. Ако неко у то верује, ништа страшно. Такође, ако неки и после гледања филма буду сматрали да је Путин лош, опет ништа страшно“, философски је одговорио Стоун.

„Да, може се Русија кривити за све. Ми, Американци, смо се управо тиме умногоме и бавили још од 1917 године“, каже редитељ, додајући да је изборима у САД посвећен четврти део филма.

„Ни то није цела прича. Филм је као целина посвећен Русији и Путиновом искуству као шефа државе. То је обимнији захват него што ће гледаоци имати прилику да виде сада“, каже он, признајући да је руском Председнику почео да поставља оштрија питања у трећем и четвртом делу филма када су се боље упознали.

“Мислим да сам успео да га изазовем. Можда ће се некима учинити да сам био млак, али није тако. Упућивао сам све смелије и смелије изазове који су се тицали будућности, изборних планова, новца и корупације“, уверен је Стоун.

„Ово је за мене филм са успореним дејством. Са сваким сатом гледања људи ће се све више уживљавати у филм и све више знати о Путину“, закључује амерички редитељ.

Стоунов филм о Путину ће се у САД приказивати од 12 до 15 јуна.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;