На претње Рамуша Харадинаја Марку Ђурићу и Александру Вулину, да ће бити ухапшени ако уђу на територију Косова, министар рада одговара да ће и даље бранити Србију и косовске Србе.

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да ће наставити да брани своју земљу и Србе на КиМ и да никада неће признати независност Косова и Метохије додајући да ће Рамуш Харадинај за своје злочине одговарати.

«Када вам хапшењем прети доказани убица и вођа једног од најмоћнијих нарко-кланова у Европи онда морате да знате да је то, наравно, озбиљно», рекао је Вулин новинарима одговарајући на питање да ли озбиљно схвата претње хапшењем од стране Харадинаја.

Вулин је рекао да је сигурно то да је Харадинај злочинац, да је убица жена и деце и да је добро препознао ко су противници косовске независности.

«Посебно је (Харадинај) препознао да ћу ја наставити тако и даље да се понашам, да ћу бранити своју земљу и Србе на КиМ и да никада нећу признати независност Косова и Метохије», истакао је Вулин.

Наводећи да ће можда њега Харадинај ухапсити, а да можда и неће, Вулин је нагласио да је једно сигурно, а то је да је Харадинај ратни злочинац, доказани убица жена и деце и да ће правда по њега доћи.

«Ми ћемо сачекати, као што смо чекали и са ратним злочинцима из Другог светског рата да прођу деценије пре него што су упознали лице правде. Сачекаћемо и Харадинаја», рекао је Вулин.

Вулин је закључио: Харадинајева ћелија у Нишу ће бити спремна за њега и он ће за своје злочине одговарати.

Харадинај је у својим изјавама изнео претње да ће уколико буде постао премијер Марко Ђурић и Александар Вулин бити ухапшени ако уђу на Косово.

Тагови: ;