Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско -сат времена испред средњеевропског)

19:38

Данас око 14:30 украјинске снаге су отвориле ватру на насеље Зајцево северно од Горловке. Том приликом оштећене су три куће. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 61 пут напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашла су се 23 насељена места ДНР.Током напада рањен је један војник ДНР и један цивил а оштећено је шест кућа.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 12 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Алмазној, Калиново, Фрунзе, Калиновка и Доњецки. Током напада на Фрунзе оштећен је далековод.

Јутрос око 09:30 украјинске снаге су поново отвориле ватру на Јужнодонбаски водовод. Том приликом под ватром су се нашли и представници Заједничког центра за контролу и координацију који су вршили инспекцију. На срећу жртава није било а посматрачи су успели да се склоне у скровиште.

Тагови: ; ;