Северноатлантска алијанса је најавила да ће заменити погрешну заставу Црне Горе, подигнуту испред седишта Алијансе у Бриселу поводом учлањења ове земље у тај војно-политички савез.

«Ове недеље је цела Алијанса славила улазак Црне Горе у НАТО. Била је то несрећна грешка са заставом, због чега жалимо. Исправљамо грешку тако што мењамо заставу, која није била у потпуности по спецификацијама», указао је заменик портпарола НАТО-а Пјер Казалет, преносе Вијести онлајн.

Осим испред седишта НАТО-а у Бриселу, застава Црне Горе подигнута је испред команди НАТО у белгијском граду Монсу и Врховног штаба команде за трансформацију у Норфолку у Сједињеним Америчким Државама.

Како преноси лист Дан, на варијацији црногорског грба (орлово крило) који се налази на застави подигнутој на церемонији у НАТО-у се налази 14 пера, док се на званичном грбу налази 13 пера. Такође, сам грб има више неку загасито жуту боју појачану црном текстуром, тако да је тешко говорити о златном орлу, како је дефинисан Уставом Црне Горе.

ТАНЈУГ/РТС

Тагови: ; ; ;