Чувени амерички режисер Оливер Стоун каже да је руског председника Владимира Путина «изазвао најбоље што је могао» током њиховог разговора који је трајао читавих 19 сати

Чувени амерички режисер Оливер Стоун каже да је руског председника Владимира Путина «изазвао најбоље што је могао» током њиховог разговора који је трајао читавих 19 сати, пише РТ.

«Овде сам да бих навео Путина да прича. Пустићу га да прича и охрабрити га тако што ћу лепо слушати, тако раде новинари. Ја сам такође и драматург. Охрабрујем своје глумце да буду што бољи. Да кажу више. Да ми пруже перформанс», рекао је Стоун, а преноси Б92.

Он је са Путином разговарао за свој документарац «Путинови интервјуи».

Стоун је две године радио на том филму, који ће бити емитован четири вечери заредом, почевши од сутра, на америчкој ТВ мрежи «Шоутајм», подружници Си-Би-Еса (ЦБС).

Коментаришући сведочење бившег директора ФБИ Џејмса Комија пред америчким сенатским Одбором за обавештајне послове о руском мешању у председничке изборе у САД, режисер је рекао: «Има много дима, али не видим много ватре. За све се криви Русија, а то је оно што радимо од 1917.»

Стоун наводи да је на гледаоцу да одлучи којој причи ће веровати.

«Као што Путин наводи у поглављу 4, реч је о унутрашњем политичком питању Америке, са којим он нема ништа. Штавише, руски председник сматра да је тако нешто немогуће», каже Стоун.

Режисер је такође признао да је Путинова радна етика оставила велики утисак на њега.

«Дивим се његовој дисциплини. Способности да се већ 16 година бави најразличитијим могућим питањима. Његова издржљивост, начин на који ради. Колико ми је познато, ниједан амерички председник није толико радио. Када је реч о посвећености послу, подсећа ме на бившег америчког председника Џимија Картера», закључио је Стоун.

ТАНЈУГ/НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;