Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да ће исход парламентарних избора на Косову тој покрајини донети дугорочну нестабилност, јер су победничке странке произашле из терористичке ОВК, али је истакао да се овом приликом показало јединство Срба.

„Немогуће је очекивати од странака које су носиоци корупције на Космету, организованог криминала, дестабилизације да донесу потребну стабилност. То су странке произашле из ОВК, а чији су лидери у белој књизи НАТО-а означени као вође организованих криминалних група“, нагласио је Дрецун гостујући на РТС.

Он каже да је преко Српске листе, која је освојила 10 мандата, држава Србија обезбедила снажно присуство на КиМ.

„Држава Србија ће преко Српске листе имати пун капацитет. Срби ће јединственим политичким наступом бити кључна препрека доношењу једностраних одлука Албанаца на штету српског народа“, нагласио је Дрецун.

Дрецун сматра да је постигнуто јединство српских представника и да неће бити простора да Албанци мешетаре и траже појединце који би гласали на штету српског народа.

Срби су у већем броју изашли на изборе јер су, како каже, схватили значај избора и значај учешћа у привременим институцијама самоуправе, „али искључиво преко везе са Владом Србије“.

Дрецун је додао да ће Албанци покушати да избегну „капацитет који Српска листа има“, али да ће вероватно и од међународне заједнице бити притисак да представници мањина буду у власти.

Спутњик

Тагови: ; ; ;