Председник Владе Мађарске Виктор Орбан у обраћању посланицима мађарског парламента је навео да остаје ограда на граници са Србијом и да је народ Мађарске одлучио да не жели насељавање миграната у својој земљи.

 

Говорећи пре отварања данашњег заседања Парлмента Мађарске Виктор Орбан се осврнуо на недавно одржане националне консултације у којима је учествовало 1,7 милиона Мађара, одговарајући на неколико питања која се баве суверенитетом Мађарске у односу на бриселску администрацију.

Када је реч о обавезним квотама за избеглице, мађарски премијер је рекао да је народ одлучио да не жели насељавање миграната у земљи.

«Док Фидес и КНДП воде ову Владу, нећемо дозволити уцене из Брисела и одбацићемо обавезне квоте за усељавање миграната», нагласио је мађарски премијер.

Додао је да, докле у Мађарској буде владала демократија, неће дозволити да Брисел «украде део суверенитета земље».

«Они који подржавају миграције и рушење ограде на граници, раде против наших људ, народа, домовине. Желимо мађарску Мађарску и европску Европу», истакао је Орбан.

Навео је да је Брисел «отворено на страни терориста» коментаришући забринутост бриселске администрације за случај мигранта Ахмеда Х. који је у Мађарској осуђен на 10 година затвора, након што је ухапшен за предвођење насилног упада миграната у Мађарску на прелазу Реске 2, септембра 2015. године.

 

РТС

Тагови: ; ;