Седница Административног одбора, на којој се расправљало о укидању имунитета лидеру ПЗП-а, Небојши Медојевићу, умало је прекинута, након што посланици опозиционог ДФ-а нису дозволили председнику тог одбора, Љуиђу Шкрељи, да прочита захтев специјалног тужиоца Миливоја Катнића. Након бурне расправе, Одбор је препоручио укидање имунитета Медојевићу.

Посланици ДФ-а, који су дошли на седницу Одбора, тражили су да дође Катнић и прочита захтев за скидање имунитета Медојевићу.

У том тренутку дошло је до вербалног конфликта између посланика ДФ-а и ДПС-а.

Наиме, посланик ДФ-а Милан Кнежевић позвао је колегу из ДПС-а, Милорада Вулетића, да се испред сале физички обрачунају, док је Шкрељу назвао «мишем».

Са друге стране, његов партијски колега Милутин Ђукановић ућуткивао је Марту Шћепановић из ДПС-а, називајући је «аветињом».

Један од лидера ДФ-а, Андрија Мандић саопштио је да су на седницу Административног одбора дошли не да би прекинули бојкот парламента, већ из самоодбране.

Позвао је колеге да тачку о скидању имунитета Медојевића не уврштавају у дневни ред рада тог скупштинског дела.

Упозорио је Мандић и да одлуком коју ће одбор и парламент донети, много ризикују по заједницу.

ДФ на почетку седнице затражио и да председник Скупштине Црне Горе документ врати предлагачу, како би исти био уподобљен с Уставом, па тек онда био упућен одбору.

«Мени и Кнежевићу, ви који сте нам скинули имунитет, добро смо вас упамтили. Ви сте наши лични непријатељи», поручио је Мандић и упозорио да уврштавање предлога у дневни ред може довести до нежељених последица.

Шкреља је узвратио да нема разлога за претње и да они само раде свој посао.

«Ми смо колеге и радимо оно што државни органи захтевају од нас. Молим вас да дозволите да оно што је моје задужење, да извршим како ваља», рекао је Шкреља.

Посланик ДФ-а, Предраг Булатовић, рекао је да ће се, уколико неко не обузда Катнића, створити велика мржња.

Мандић се нешто касније обратио окупљенима испред парламента, наводећи да су Црногорци највише страдали у међусобним обрачунима. Казао је и да батина има два краја, поручујући да је не би требало употребљавати на ДФ-у.

Иначе, на седницу Административног одбора дошли су посланици ДФ-а Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Бранко Радуловић, Страхиња Булајић, Јанко Вучинић, Предраг Булатовић и Милутин Ђукановић.

Катнић сумњичи Медојевића, за организовање криминалне групе за прање новца, заједно са предузетником из Босне и Херцеговине Момиром Николићем.

Медојевић је на протестном скупу «Сви смо ми Медо» испред зграде парламента поручио је да ниједна полиција и диктатор нису победили народ.

У обраћању начелнику Центра безбедности Подгорица, Јовици Речевићу, Медојевић је рекао да полиција брани лопове, питајући истовремено зашто се не хапсе «дилери дроге и они који стварно перу новац».

«Кренули су на ДФ, јер мисле да се силом може чувати режим», рекао је Медојевић.

Поручио је да је ДФ друго име за правду, те да ће када дођу на власт одговарати сви они који треба.

Медојевић је рекао и да нема те полиције која може да спаси диктатуру кад се народ уједини.

«У наредном периоду подржите позиве Фронта. Сви заједно, јер ову Црну Гору морамо отети из канџи ДПС-а», рекао је Медојевић, пренела је РТЦГ.

ТАНЈУГ/РТЦГ/РТС

Тагови: ; ; ; ; ;