Председник Српске листе Славко Симић захвалио је свима који су подржали ту листу на ванредним парламентарним изборима на КиМ истичући да су Срби тако показали јединство и сачували национални и институционални идентитет.

Симић је у саопштењу захвалио на указаном поверењу наводећи да ће кандидати Српске листе као посланици представљати српски народ, кроз колективну институционалну и политичку борбу у Приштинским институцијама.

«Хвала свим Србима из Метохије, Косовског Поморавља, Сиринићке жупе, централног Косова, Севера, хвала расељеним Србима, хвала грађанима и активистима Српске листе из општине Лепосавић, који су водили искрену борбу против приштинских послушника и српских отпадника, хвала вам јер сачували смо наш национални и институционални идентитет», навео је Симић.

Он је захвалио и председнику Србије Александру Вучићу, свим члановима Владе Србије, директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу, за институционално, економско и политичко присуство и подршку коју несебично пружају српском народу на КиМ.

«Настављамо институционалну координацију, настављамо нашу борбу за опстанак, јер 11. јуна показали смо виталну снагу српског народа на Косову и Метохији, снага која се огледа у мудрости, храбрости и јединству. Поносан на српски народ, поносан на Српску листу, поносан на Србију», навео је Симић.

Тагови: ;