Домишљати лопови су се протеклог викенда у Паризу докопали сефа са дијамантима искусног трговца на необичан начин — кроз рупу коју су направили у зиду суседне просторије

ПАРИЗ — Домишљати лопови су се протеклог викенда у Паризу докопали сефа са дијамантима искусног трговца на необичан начин — кроз рупу коју су направили у зиду суседне просторије, а за собом су оставили поруку: «Без насиља и оружја. Извините на сметњи», преносе француски медији.

Начин на који су се вешти крадљивци дочепали плена вредног два милиона евра утврдила је полиција у понедељак, када је трговац дијамантима пријавио крађу у полицијској станици Трећег париског арондисмана.

Овај искусни стручњак за дијаманте, који више од 35 година тргује рубинима, сафирима и другим драгим камењем, дискретно се сместио у једини стан у згради у том арондисману, у којој се налазе само пословне просторије.

Лопови су, међутим, отвор на зиду направили из суседног пословног простора, а полиција је закључила да су они били добро припремљени за крађу, при чему су морали да буду опремљени алатима за обијање и бушење зида, а потом и за обијање сефа.

На крају, као «шлаг на торти», екипа крадљиваца се, очигледно, инспирисала пљачком коју је 1976. године извео француски преступник Албер Спађари у банци «Сосијете женерал» у Ници, па су на огласној табли једне од канцеларија у пословном простору написали: «Без оружја и насиља. Извините на сметњи».

ТАНЈУГ/НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;