Путин говорио о немешању Русије у унутрашње послове других земаља(ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин  је у интервјуу америчком режисеру  Оливеру Стоуну  рекао да се  Русија никада неће мешати у унутрашње ствари других земаља.

„Ми се, за разлику од многих наших партнера, никада нећемо мешати у унутрашње политичке процесе у другим земљама“,  рекао је руски лидер.

Одломак из интервјуа са ТВ канал „Showtime“ је објављен на You Tube.

Међутим, за разлику од Русије САД, по речима руског председника користе различите терористичке групе као вид притиска на политичку ситуацију у Русији.

„Хладни рат је ствар прошлости, имамо јасан и транспарентан однос са светом, са Европом и САД, и наравно да могу рачунају на подршку, али уместо тога видели смо да америчке обавештајне агенције заправо подржавају терористе. И ја ћу да вам кажем, по мом мишљењу, важно је: имамо апсолутну чврсто мишљење да наши партнери у САД су само јаки на речима- говоре о подршци Русије, говоре о спремности да сарађују, укључујући и борбу против тероризма, а заправо користе терористе да  би се умешали у унутрашњу политичку ситуацију у Русији „,  закључио је руски председник.