Руски председник Владимир Путин  је у интервјуу америчком режисеру Оливеру Стоуну за документарну серију чији је први део бити ноћас емитован на телевизији „Шоутајм“ изјавио да је уверен да је помисао да Русија приступи НАТО-у унервозила САД.

„Зашто су наши партнери нервозни? Зато што, ако се Русија придружи, као прво, она ће увек имати свој глас, ми нећемо дозволити да се нама манипулише, али наши амерички пријатељи не смеју ни да помисле на ту опцију», рекао је Путин.

Он је рекао да је говорио о могућности да се размотри улазак Русије у НАТО током једног од разговора са председником Билом Клинтоном у Москви, и да је његов коментар, како је рекао, изазвао нервозу у америчкој делегацији.

Путин је, такође, назвао грешком совјетског лидера Михаила Горбачова чињеницу да није забележио документарно питање о неширењу НАТО-а.

„То је грешка… Горбачова. У политици треба бележити ствари. Чак и забележене ствари често се нарушавају. Он је једноставно разговарао и помислио да је на томе све завршено. То није тако“, рекао је руски председник.

News Front/Спутник

Тагови: ; ;