Комитет за државну безбедност (КГБ) Републике Белорусије саопштио је да је заплењена експлозивна направа код једног од осам осумњичених терориста који су приведени у тој земљи ове године.

Један од приведених у Белорусији осумњичен је за припремање терористичког напада у Европи, изјавио је шеф КГБ Валериј Вакуљчик.

„Последњи (који је стигао из Немачке) је приведен у сарадњи са органима Министарства унутрашњих послова. Он је код себе имао експлозивну направу“, рекао је Вакуљчик за агенцију Спутњик Белорусија.

Према његовим речима, у тој земљи је 2017. приведено осам особа које су повезане са терористичким активностима у последњих годину дана, прошле године 17, а претпрошле 21. Један од притворених дошао је из Немачке.

„Не можемо да дозволимо да у нашој земљи дође до таквих инцидената, смрти људи, који се дешавају у неким другим земљама. Према томе морамо веома озбиљно да се односимо“, рекао је он.

Раније је белоруски председник Александар Лукашенко изјавио да је у Белорусији ухапшено неколико десетина милитаната који су припремали оружане провокације.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;