Амерички Конгрес је донео нови нацрт закона о увођењу додатних анти- руских санкција. Према том документу, руским банкама, против којих су уведене санкције ће се ограничити период финансирања са 90 на 14 дана, преносе РИА Новости.

Како предвиђа нови закон о  руским банкама, америчким компанијама и појединцима ће бити забрањене било  какве трансакције «пружања финансијских и других пословних односа на основу дуга за период дужи од 14 дана».

Ту је и предлог да се ограниче услови финансирања руске енергиј, који садржи члан по ком ће компанијама и физичким лицима у САД  ће бити забрањено » да се баве пружањем финансијских и других дуговања, у периду  дужем од 30 дана.»
Сенат сада разматра неколико предлога закона о ограничењима усмереним против Русије. Сви ови документи немају једнаке шансе да буду усвојени.

Сенатори Џон Мекејн и Бен Кардин су  покренули нацрт закона о санкцијама усмереним  против сектора одбране и енергије. Сенатори ће за нове санкције гласати  сутра. Након процедуралног гласања у среду, санкције мораодобрити  Представнички дом, а након тога  Бела кућа.
Сматра се да увођење закона у руским санкцијама има за циљ да спречи председника да самовољно одлучује о њима. Наиме закон је одредба која не дозвољава да амерички председник Доналд Трамп  ослаби или укине донете мере  без одобрења Конгреса.

Тагови: ; ;