«Неке личности у САД веома желе да Русија буде бачена на колена, али то не прижељкују сви Американци», рекао је Председник РФ Владимир Путин током разговора са Оливером Стоуном, након што му је он показао насловну страну магазина Foreign Affairs са нацртаним рањеним медведом и пропратним текстом: „Путинова Русија. У нокдауну али не и у нокауту“.

«Да, неки заиста о томе маштају и прижељкују Putin’s Russia down. То су њихови снови. Међутим, то нема везе са стварношћу и они то знају», каже Путин, додајући да се у САД и Европи према Русији друкчије понашају они који размишљају шта ће бити кроз 25, 30 или 50 година.

«Времена се мењају. Сада већ активни или бивши амерички обавештајци, попут Едварда Сноудена, траже прибежиште у Русији. Колико год нас демонизовали, Русија је демократска и суверена земља», каже он.

Додао је да Сноудену служи на част што Русији није изручио никакве америчке тајне већ ју је позвао на заједничку борбу против кршења људских права:

«Ми за то, можда ћу многе разочарати, па и Вас, нисмо били спремни. Ја сам то рекао. Указао сам да и без тога имамо сложене односе са САД и да нам нису потребне додатне компликације. Он је тада напросто отишао и нестао. Иначе, Сноуден није издајник. Он другој страни није предао ни једну информацију која би наносила штету његовом народу. Све што ради, он ради јавно», прича Председник РФ.

Руски лидер је Стоуну рекао и да препород православља у Русији није његова заслуга.

«Препород је дело руског народа. Вакуум који је остао после нестанка комунистичке идеологије могла је попунити само вера», закључио је Путин.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;