Председник Русије Владимир Путин изјавио је да ће Русија дати адекватан одговор на акције НАТО-а да би очувала стратешки баланс, истовремено потрошивши мање новца и не на уштрб ефикасности.

„За Русију постоје две претње. Прва је размештање ових противракета у непосредној близини наших граница у источној Европи, а друга претња је да противракетни бацачи за неколико сати могу да се претворе у лансере за ударне ракете. У источној Европи, на води, на мору, биће постављени на бродовима који ће дежурати на Средоземном мору и северним морима и ставиће на Аљаску“, рекао је Путин у интервјуу америчком режисеру Оливеру Стоуну у другом делу документарног филма који је приказан на каналу „Шоутајм“.

Према његовим речима, Русија је сада практично окружена ПРО.

„Уствари, то је још једна груба велика стратешка грешка наших партнера, јер ће све ове акције Русија дати адекватан одговор и то неће значити ништа друго до још један круг трке у наоружању. Пти томе ће наш одговор бити много јефтинији. Она (технологија) је можда негде грубља, али ће бити ефикасна. И ми ћемо очувати тај такозвани стратешки баланс. Баланс је веома важна ствар“, рекао је Путин.

Спутник

Тагови: ; ;