Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су у источној Босни радикалног исламисту Енеса Мешића, бившег припадника Исламске државе, у покушају да илегално пређе границу и поновно се прикључи овој терористичкој организацији, саопштено је из Граничне полиције у Босни и Херцеговини.

У саопштењу се наводи да је на подручју Рудог ухапшена једна особа у покушају да пређе границу са Србијом, након чега је предата у надлежност државне полицијске Агенције за истраге и заштиту (СИПА), потврдила је за Хину портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Из Граничне полиције нису навели друге појединости осим да је у питању особа која је била на попису оних који се налазе под присмотром.

Медији наводе да је у Рудом ухићен Енес Мешић, који је у октобру прошле године осуђен на три године затвора због учествовања у редовима терористичке организације Исламске државе.

Код њега су гранични полицајци пронашли 5.000 евра те је због основане сумње да је покушао отићи на страно ратиште лишен слободе, навели су локални медији у БиХ.

Полицијске агенције Мешића, који живи у затвореној селефијској заједници у Горњој Дубници код Калесије, годинама сматрају једним од најрадикалнијих припадника селефијског покрета.

Регионална Н1 ТВ пренела је да је Енес Мешић, осуђен на три године затвора пред Судом БиХ због придруживања ИД-у и борбе на сиријском ратишу и његово име је било на посебној листи.

Реч је о листи на којој се налазе особе које су починила најтежа кривична дела, а које потражује СИПА.

Мешић је, како се наводи, ухапшен када је у уторак покупшао илегално да пређе границу БиХ и Србије близу бензинске пумпе код Рудог.

Н1 сазнаје да је Енес Мешић, иако је осуђен у октобру прошле године и важи за једног од најрадикалнијих припадника селефијског покрета, у тренутку хапшења чекао на одслужење казне.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ;